• +90 342 215 06 79
  • info@inspect.com.tr

ISO 22000:2018

İSO 22000:2018, Gıda zinciri boyunca gıda güvenliğini temin etmek için kuruluşun bütün  yönetim aktiviteleri arasında düzenli bir yönetim sistemi ve işbirliğinin kurulması, hayata geçirilmesi, bütün süreçlerin analiz edilip, gerektiğinde güncelleme ve sürekli iyileştirme  yapılmasının hedef alındığı uluslararası İSO 9001:2015 ve Codex Alimentarius Komisyonu (CAC) tarafından geliştirilen HACCP Uygulama aşamaları ve prensipleri baz alınarak hazırlanmış bir standarttır.

İSO 22000:2018, ayrıca gıda zincirinde yer alan kuruluşlarda yaşanan yönetim sistem standartı karmaşıklığını ortadan kaldırmak için yayımlanmış uluslar arası bir standarttır.

Kimler Uygulayabilir 

-Gıda üreticileri
-Gıda tedarikçileri, toptancı ve perakendecileri,
-Paketleme ve ambalaj malzemesi üreticileri,
-Tohum ve yem üreticileri,
-Çiftçiler,
-Katkı malzemesi üreticileri,
-Gıda ve yemek hizmeti veren kuruluşlar
-Perakende ve gıda hizmeti veren işletmeler ile kontratlı çalışan kuruluşlar,
-Taşıma, depolama ve dağıtım hizmeti sağlayan kuruluşlar,
-Servis sağlayıcı kuruluşlar, (Haşere Mücadele, vb)
-Gıda zincirine dolaylı yoldan katılan kuruluşlar,
-Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar
-Ekipman, temizlik malzemeleri ve diğer gıda ile temasta olan malzeme üreticileri

TÜRKAK Akreditasyon belgesini görmek için lütfen tıklayınız.

IAS Akreditasyon belgesini görmek için lütfen tıklayınız.

INSPECT TÜRKAK VE IAS AKREDİTASYONLU İSO 22000:2018 BELGESİ VEREBİLMEKTEDİR. BAŞVURU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

img