BRC Food Nedir?
BRC Food, 1996 yılında endüstrinin ihtiyaçlarına yanıt olarak, tedarik zinciri içinde gıda güvenliği standartlarını düzenlemek isteyen İngiliz Perakende Konsorsiyumu (British Retail Consortium) tarafından kurulmuştur ve gıda endüstrisi uzmanları ile birlikte hazırlanan standardın ilk versiyonu 1998 yılında yayınlanmıştır. Günümüzde BRC hem gıda hem de gıda dışı ürün kategorilerinde global olarak tanınan üçüncü taraf sertifikasyonun operasyonu sağlayan bir kuruluştur. Sıkça BRC Global Standart olarak anılan BRC, 2020 yılında BRCGS olarak resmen isim değişikliğine gitmiştir.
Uygulanabilir Sektörler
Standart, üretimi, işlemesi veya paketlemesi yapılan aşağıdaki firma ve müşteri markalı ürünler için gereklilikleri belirler:
- Et, balık, süt ürünleri,
- Sıvı ve Katı yağlar
- İşlenmiş/hazır/kurutulmuş gıdalar
- Meyve, sebze, kuruyemiş
- İçecekler
- Unlu mamüller
- Tatlılar, atıştırmalıklar
- İşlenmiş gıdalar
- Gıda üreticileri girdileri veya katkıları
- Meyve ve sebzeler gibi başlıca ürünler
- Evcil hayvanlar için hayvan gıdası
INSPECT, QIMA/WQS firmasının yasal temsilcisi olarak BRCGS ver 8 belgesinin denetimlerini yapmakta ve belgeyi sağlamaktadır.
Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz.