Gıda zinciri boyunca gıda güvenliğini temin etmek için kuruluşun bütün yönetim aktiviteleri arasında düzenli bir yönetim sistemi ve işbirliğinin kurulması, hayata geçirilmesi, bütün süreçlerin analiz edilip, gerektiğinde güncelleme ve sürekli iyileştirme yapılmasının hedef alındığı uluslararası ISO 9001:2015 ve Codex Alimentarius Komisyonu (CAC) tarafından geliştirilen HACCP Uygulama aşamaları ve prensipleri baz alınarak hazırlanmış bir standarttır.
ISO 22000:2005, gıda zincirinde yer alan kuruluşlarda yaşanan yönetim sistem standartı karmaşıklığını ortadan kaldırmak için yayımlanmış uluslar arası bir standarttır.
Kimler Uygulayabilir
Gıda üreticileri
Gıda tedarikçileri, toptancı ve perakendecileri,
Paketleme ve ambalaj malzemesi üreticileri,
Tohum ve yem üreticileri,
Çiftçiler,
Katkı malzemesi üreticileri,
Gıda ve yemek hizmeti veren kuruluşlar
Perakende ve gıda hizmeti veren işletmeler ile kontratlı çalışan kuruluşlar,
Taşıma, depolama ve dağıtım hizmeti sağlayan kuruluşlar,
Servis sağlayıcı kuruluşlar, (Haşere Mücadele, vb)
Gıda zincirine dolaylı yoldan katılan kuruluşlar,
Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar
Ekipman, temizlik malzemeleri ve diğer gıda ile temasta olan malzeme üreticileri
TÜRKAK Akreditasyon belgesini görmek için lütfen tıklayınız.
IAS Akreditasyon belgesini görmek için lütfen tıklayınız.
INSPECT TÜRKAK VE IAS AKREDİTASYONLU ISO 22000:2005 BELGESİ VEREBİLMEKTEDİR. BAŞVURU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.